maanantai 8. heinäkuuta 2019

Yorkshire Dales 2016

9.6. 2016 York
 Perille päästy mukavasti. Lennosta maanalaisella Kings Cross juna-asemalle (1h) ja siellä suoraan junaan Yorkiin n. 2,5 tuntia. Bussimatka olis kestänyt 6 h. Nyt kävelly varmaan kymmenen kilometriä ja etsinyt pyörää. Yhden pyörävuokrausliikkeen löysin rautatieasemalta ja pyörät oli näitä kaupunkituristipyöriä. Etsintä jatkuu huomenna. Siirryn paikalliselle Caravan & Campingin saitlle. Vaikutti erittäin viihtyisältä. Ja ilma ollut kuin linnun maito.
York
Shambles York11.6. 
Täällä aina vaan pyörää metsästämässä. Eilinen meni ihan ketuille. Muutto B&B:stä campingille kesti muutaman tunnin. Taksi ajoi pikkasen väärään toiselle campingille joka ties missä. Mittarissakin oli 23£. Hinta tippui kuitenkin kympillä kun oikea campingin löytyi. No, campingilla päivittäinen toilettien siivousepisodi ja vastaanotto aukeaa vasta 12:00. Kahen aikaan oli teltta pystyssä. Pyörää ei löytynyt, mutta hyvä Yorkshiren maantiekartta, wifi (joka ei vielä toimi soneran mokkulassa). 
Niin ja vettä satanut niin maan...


Sateinen YorkLittle Shambles, York

12.6.

Lopulta pyörä oli ostettava. Hyvä pyörä olikin.
13.6. 
Pikkasen menty eteenpäin vaikka alku takkuileekin. Kumma kun joku 35-40 km voi kestää koko päivän. Molempina iltoina majoittunut yheksän ja kymmenen välillä. Tänään ei ollut leirintäaluetta lähimailla ja ilta jo hämärti ja vettä satoi kaatamalla. Oli tyydyttävä tähän B&B majoitukseen. Aivan hulppean luxusta ja hinta edullisempi kuin Yorkin pikkukoppi :o Otley on viihtyisä kaupunki :)
14.6. 
Eilinen oli ihan huippu, 20 km ja koko päivä :) Tuli noudatettua suositeltua reittiä pyöräilijöille ja vältettyä vilkas A65-tie. Samalla tuli huiputettua Ilkley Moor 402 mpy taluttaean ylös ja alas. Nyt kuitenkin tuntuu jo ihan hyvältä, kun sekin tuli nähtyä ja koettua. Sää oli vielä hyvä kunnes Ilkleyssä alkoi rankkasade joka kesti ja kesti. Puolessa matkaa Bolton Abbeylle alkoi takarengas tyhjentyä. Yhdellä pumppauksella pääsin melkein perille mutta sitten läsähti kokonaan. Nyt täällä campingilla pari yötä ja nähtävyyksiä. Maisemat on mahtavat.15.6. 
Tänään ei satanut ja iltapäivällä näkyi aurinko pienen hetken. Kävelymatkan päässä on Bolton Abbey ja sen pieni kylä. Kauppa, posti ja kahvila. Täältä ei malta lähteä vielä huomenna ja täytyyhän rengas testata ennen lähtöä.


16.6. 
Aamiainen kylän ihanassa kahvilassa ja "pikainen" visiitti isolle kylälle Skiptoniin. Pikkutiet on jyrkkiä ja nousevat korkealle ja saattavat olla poikki kesken kaiken. Tästä kuitenki pääsi puikkelehtimaan. Löytyi myös kauppa josta löytyy kaikkea. Avaajakoko 15" käy tähän pyörään, yleensä on 11 tai 13, tuumasi myös kauppias. Paluumatkalla taas pilkahti aurinko.17.6. 
Päivä sujui kommelluksitta. Ei edes satanut ;) No, oli tietenkin kaksi tietä joista valita, pyöräilijöille suositeltu ja valitsin sen ei suositellun. Taas noustiin ylös ja sieltä oli kiva katella kun toinen tie meni alhaalla laaksossa läpi kylien ja maatilojen. Kahvipaussi alhaalla Hartlingtonin kylässä. Vaikuttaa olevan kävelijöiden levähdyspaikka. Ruokaostokset Grassingtonissa. Ajattelin kokkailla kaasukeittimellä vaikka kaasupulloa ei ole vielä matkassa. 
Leirintä erikoisella Wood Nook Caravan Parkilla.
Hartlingtonin
Wood Nook Caravan Park


18.6. 
Lyhyt etappi naapurikylään. Viikonloppu tulossa ja telttapaikat tulee varata etukäteen. Pyöräilijälle onneks aina löytyy tilaa :) Seuraava leirintäalue onkin valovuoden päässä tällä vauhdilla. Uhkaava sää päällä ja kaikki silti Very Happy!
19.6.
Eilinen sujui odotettua paremmin. Edessä oli Puckden Piken ylitys, joka on aikamoinen korkeuspiikki tieprofiilissa. Sujui kuitenkin hyvin ja alas sai lasketella pitkään. Perillä campingilla JO klo 15:00! Kauppareissu toiselle vuorelle olikin sitten oma juttunsa. Tietokoneen akku ei lataudu joten tablettipelillä lähetän kuvat suoraan kamerasta. Latauspistoke maksaa 20 pennyä 5 min. ja ainoastaan 20 pennyn kolikot käy. Aurinkoinkoinen keli.19.6. 
Dales kansallispuisto on tältä osin poljettu ja talutettu. Nyt probleema kuinka täältä pääsen ajoissa Yorkiin. Juna kulkee ehkä kerran viikossa. Kahtotaan. Pysähdyspaikat West Burton, Aysgarth Falls jossa Kevin Costner käynyt filmaamassa Robin Hoodia. Nyt perinteisessä kyläpubissa jossa myös hulppea majoistus.

20.6. 
Päivä meni vauhdilla! Myötätuuli ja auringonpaiste. Edellisen viikon koko polkaisu sulahti melkeen päivässä. Monenmoisia Emmerdalekyliä matkan varrella.Tästä on aikas lyhyt matka Harrogateen josta oletan olevan hyvä junayhteys Yorkiin.

22.6. 
Haikaran kalastuspuuhat viivytti lähtöä Riponista. Sitten 4 mailia kovaa kyytiä A61-tiellä kunnes pääsin pikkutielle kohti Ripleytä. Ripleyn linnan pihamaalla hääkuvaussessio. Vaikutti olevan hääkuvauskurssi! Greenway Harrogateen josta puolen tunnin junamatka Yorkiin. Leirintäalue on itseasiassa lähenpänä keskustaa kuin B&B jonne huomenna siirryn


23.6. 
Viimeistä iltaa viedään. Oi oi.. Laukku on pakattu, paketissa lähetetty kypärä ja muuta sälää kotiin, pyöräkauppias nouti pyörän hotellilta ja maksoi muutaman roposen. Pikainen kierros kaupungin muureilla ja porteilla. Viihtyisä kaupunki on toden totta. Täällä viihtyy hanhetkin